Knolselderijsteak met korianderyoghurt en Marokkaanse rösti

  • Aviko Terras Inspiratie Recepten 600X40017

Knolselderijsteak met korianderyoghurt en Marokkaanse rösti

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Meng 13 eetlepels olijfolie met de ras el hanout. Leg de Rösti Bites op een bakplaat en besmeer ze met de kruidenolie.

  2. Boen de knolselderij schoon. Snijd van de knolselderij 10 plakken van 1 cm dik. Leg de knolselderij op de tweede bakplaat en besprenkel met de resterende 7 el olijfolie. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  3. Rooster de knolselderij en de Rösti Bites in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  4. Hak intussen de koriander fijn en pers de knoflook. Roer in een schaaltje de yoghurt los met de koriander en de knoflook. Bestrooi met de granaatappelpitjes.
  5. Serveer de knolselderij en de Rösti Bites met de korianderyoghurt.
  6. Met zelfgemaakte kruidenolie geef je de Rösti Bites eenvoudig een bijzondere smaak.

Voedingswaarden per persoon

  • 645 kcal

  • 46 g vet waarvan 8 g verzadigd
  • 45 g koolhydraten
  • 7 g eiwit
  • 12 g vezels
  • 1,9 g zout