Italian lover beefburger met Oerfriet

  • AVFS19039 16 Vhs Recepten Workshops Banner 810X541 5

Italian lover beefburger met Oerfriet

Een medium gebakken biefstukburger met een royale portie friet. Geef er een extra schaaltje pesto bij om lekker te dippen.

Bereiding

  1. Maal in de keukenmachine de biefstuk met de kappertjes, de ansjovisfilets en de olijven fijn. Voeg peper naar smaak toe.
  2. Vorm met vochtige handen 10 hamburgers van het gehakt. Bewaar de burgers afgedekt in de koelkast.
  3. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes. Snijd de broodjes open.
  4. Verhit de frituurolie tot 170 ºC. Bak de Aviko Oerfriet in de hete olie in porties in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Bestrooi de friet met zeezout naar smaak.
  5. Bestrijk intussen de hamburgers dun met de olijfolie en gril ze in 3-4 minuten bruin en vanbinnen rosé, of bak ze in de olijfolie in een koekenpan.
  6. Houd de burgers in een warme oven of onder aluminiumfolie warm. Gril of bak de broodjes op het snijvlak goudbruin en krokant.
  7. Beleg de onderste helften van de broodjes met de rucola. Leg er de hamburger op.
  8. Schep op elke hamburger een lepel pesto en verdeel de mozzarella en de tomaat erover. Bestrooi met peper en basilicum en dek af met de bovenste helften van de broodjes.
  9. Zet elke burger op een plank of bord en leg de friet erbij.

Voedingswaarde

Per persoon: 1260 kcal, 49 g eiwit, 69 g vet waarvan 20 g verzadigd, 105 g koolhydraten, 11 g vezels en 3,4 g zout.

Tip

Maak geurig basilicumzout door grof zeezout met een paar blaadjes basilicum in de keukenmachine fijn te malen.