Gratins met geroosterde paprika en manchego kaas

  • Gratins met geroosterde paprika en manchego kaas

Gratins met geroosterde paprika en manchego kaas

Zomerse gratins met geroosterde zoete paprika, verse kruiden, zilte kappertjes en een puntje Spaanse schapenkaas.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Zet de gratins op een bakplaat en bestrooi ze met wat gerookte paprikapoeder.
  • Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes van 3-4 cm. Verdeel de paprika over de tweede bakplaat en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie.
  • Schuif de bakplaten in de voorverwarmde oven. Bak de gratins in 20-25 minuten goudbruin en gaar, haal de paprika na 10 minuten uit de oven.
  • Snijd intussen de manchego in puntjes en pluk toefjes peterselie van de takjes.
  • Zet de gratins op een schaal. Verdeel de geroosterde paprika, puntjes manchego, toefjes peterselie en de kappertjes over de gratins. Besprenkel ze met extra vierge olijfolie.

Voedingswaarden
495 kcal, 10 g eiwit, 37 g vet waarvan 23 g verzadigd, 28 g koolhydraten, 3 g vezels en 2,3 g zout.

Tip: Geef de gratins een extra zomerse touch met een eetbare bloem.