Gratins met boerenkool en crème fraîche

  • Gratins Met Boerenkool En Creme Fraiche

Gratins met boerenkool en crème fraîche

Gratins met een romige wintertopping van boerenkool, oude kaas en nootmuskaat.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Zet de gratins op een bakplaat. Knijp de ontdooide boerenkool goed uit.
  • Meng de boerenkool met de crème fraîche. Rasp de knoflook en de kaas erboven en schep door de room.
  • Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • Verdeel de room over de gratins en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarden
530 kcal, 13 g eiwit, 40 g vet waarvan 28 g verzadigd, 28 g koolhydraten, 3 g vezels en 2,4 g zout.

Tip: Vervang de boerenkool ook eens door rodekool of zuurkool.