Gepofte aardappel met bloemkool couscous en geschaafde venkel

  • Gepofte aardappel met bloemkool couscous en geschaafde venkel

Gepofte aardappel met bloemkool couscous en geschaafde venkel

Bereidingswijze

Jacket potato

  1. Snijd de pofaardappel doormidden zodat je 2 mooie gelijke delen hebt. Snijd een klein stukje van de bolle kant af, zodat de aardappel goed op het bord blijft staan.
  2. Hol de aardappel voor een deel uit met behulp van een Pommes Parissienne-boor.
  3. Prak het gedeelte dat je uit de aardappel geschept hebt en maak dat aan met de zure room en olijfolie zodat je een smeuïge vulling krijgt.
  4. Breng de vulling op smaak met peper en zout.

Olijfoliesaus

  1. Verwarm de kippenbouillon en los er de in koud water geweekte gelatine in op.
  2. Giet dit in een maatbeker en meng de olijfolie erdoor met behulp van een staafmixer.
  3. Breng het geheel op smaak met citroensap, peper en zout.

Bloemkoolcouscous

  1. Rasp de rauwe bloemkool met een Microplanerasp en meng het met enkele eetlepels van de olijfoliesaus.

Geschaafde venkel

  1. Maak de venkel schoon en schaaf hem flinterdun op een mandoline.
  2. Maak aan met olijfolie, citroensap, peper en zout.

Afwerking

  1. Schep wat garnalen onderin de uitgeholde aardappel.
  2. Schep daar achtereenvolgens de bloemkoolcouscous en de aardappelkruim op en garneer met de garnalen, zalmeitjes, hazelnoot en tuinkers.
  3. Werk af met geschaafde venkel en wat rasp van de citroen.