Bereidingswijze
Jacket potato
- Snijd de pofaardappel doormidden zodat je 2 mooie gelijke delen hebt. Snijd een klein stukje van de bolle kant af, zodat de aardappel goed op het bord blijft staan.
- Hol de aardappel voor een deel uit met behulp van een Pommes Parissienne-boor.
- Prak het gedeelte dat je uit de aardappel geschept hebt en maak dat aan met de zure room en olijfolie zodat je een smeuïge vulling krijgt.
- Breng de vulling op smaak met peper en zout.
Olijfoliesaus
- Verwarm de kippenbouillon en los er de in koud water geweekte gelatine in op.
- Giet dit in een maatbeker en meng de olijfolie erdoor met behulp van een staafmixer.
- Breng het geheel op smaak met citroensap, peper en zout.
Bloemkoolcouscous
- Rasp de rauwe bloemkool met een Microplanerasp en meng het met enkele eetlepels van de olijfoliesaus.
Geschaafde venkel
- Maak de venkel schoon en schaaf hem flinterdun op een mandoline.
- Maak aan met olijfolie, citroensap, peper en zout.
Afwerking
- Schep wat garnalen onderin de uitgeholde aardappel.
- Schep daar achtereenvolgens de bloemkoolcouscous en de aardappelkruim op en garneer met de garnalen, zalmeitjes, hazelnoot en tuinkers.
- Werk af met geschaafde venkel en wat rasp van de citroen.