Frittata met zoete aardappel, rucola en pecorino

  • Aviko Terras Inspiratie Recepten 600X4006

Frittata met zoete aardappel, rucola en pecorino

Bereiding:

  1. Verhit in twee ruime koekenpannen 8 eetlepels olijfolie. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak ze in 10 minuten gaar.

  2. Klop de eieren los met de melk. Hak 75 gram rucola grof en meng met de pecorino door het eimengsel. Breng op smaak met peper.
  3. Schenk het eimengsel over de aardappelblokjes en bak de frittata met de deksel op de pan op laag vuur in 10-12 minuten bruin en gaar.
  4. Maak de rest van de rucola aan met de laatste 7 eetlepels olijfolie en de balsamicoazijn.
  5. Bestrooi met de tomaatjes en zout en peper naar smaak.
  6. Snijd de frittata in punten en serveer met de salade.

Voedingswaarden per persoon

  • 595 kcal

  • 42 g vet waarvan 9 g verzadigd
  • 33 g koolhydraten
  • 16 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 1,6 g zout