Recept Aviko flammkuchen met rósti

Flammkuchen met rösti, ui en gruyere

Geniet van een heerlijke flammkuchen met knapperige rösti, gekarameliseerde ui en romige Gruyère-kaas. Een smaakvolle Duitse specialiteit die je smaakpapillen zal verwennen.

Ingrediënten

voor 8 personen

Recept Aviko flammkuchen met rósti

Bereidingswijze

bereiden 30 minuten + 1 uur wachten

  • Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de bloem, de gist, 2 eetlepels olijfolie, 275 ml handwarm water en een flinke snuf zout een soepel deeg.
  • Vorm er een bal van en laat afgedekt onder een schone keukendoek op kamertemperatuur 1 uur rijzen Verhit in een ruime koekenpan - of neem 2 koekenpannen - de resterende olijfolie.
  • Voeg de uienringen toe en smoor ze op laag vuur in 10-15 min. zacht.
  • Schep af en toe om en voeg tijdens het smoren een snuf zout toe.
  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol ze uit tot dunne lappen.
  • Leg ze op de bakplaten.
  • Besmeer de deegbodems met de crème fraîche.
  • Strooi de gruyère en de rösti erover.
  • Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.
  • Bestrooi ze uit de oven met de peterselie.