Belgisch chocoladetaartje met zoete aardappel en amaretti

  • AVFS19039-16 VhS Recepten Workshops Banner_810x541-9

Belgisch chocoladetaartje met zoete aardappel en amaretti

Door chocoladebeslag kun je allerlei smaakmakers scheppen. Zoete aardappel en amaretti vormen bijvoorbeeld een fantastische combinatie.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Smelt in een pan op laag vuur de boter met de verbrokkelde chocolade. Roer glad en neem de pan van het vuur.
  2. Maal intussen in de keukenmachine de zoete aardappelblokjes fijn, maar niet tot puree! Verkruimel de amaretti grof.
  3. Klop de eieren met de suiker tot een bleekgeel en romig mengsel. Schep de chocoladeboter en vervolgens de bloem luchtig door het eimengsel.
  4. Schep de zoete aardappel en de amaretti door het chocoladebeslag. Schep het beslag in de vormpjes.
  5. Bak de chocoladetaartjes ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze net stevig aanvoelen.
  6. Serveer de taartjes warm of op kamertemperatuur. Bestrooi ze dun met cacaopoeder en schep op elk taartje een bol chocoladeroomijs.

Voedingswaarde

Per persoon: 925 kcal, 13 g eiwit, 63 g vet waarvan 36 g verzadigd, 73 g koolhydraten, 7 g vezels en 0,4 g zout.

Tip

Lekker met een glaasje amaretto.