Bagels met gegrilde groenten, tomaten -basilicumcreme en Sweet Potato Fries

  • Bagels met gegrilde groenten, tomaten -basilicumcreme en Sweet Potato Fries

Bagels met gegrilde groenten, tomaten -basilicumcreme en Sweet Potato Fries

Bereiding

Snij de bagels doormidden en rooster beide kanten en snij de paprika in grove stukken, de uien in ringen en de courgette en champignons in schijfjes. Gril de groenten beetgaar op een met olijfolie ingevette grillplaat. Kruid ze met zout enpeper. Meng daarna de ricotta met de in kleine stukjes gesneden tomaten en olijven. Meng de geplukte basilicum erdoor en breng de crème op smaak met zout, peper en citroenschil. Frituur de Sweet Potato Fries 2-3 minuten in de friteuse op 175 °C. Meng naar smaak zout en chilipoeder door de frites.

Opdienen

Bestrijk de onderste helften van de bagels met de helft van de tomaten-basilicumcrème. Verdeel de stukken paprika en vervolgens de rucola en de rest van de groenten erover. Leg de bovenste helften van de bagels erop. Schep de rest van de tomaten-basilicumcrème in kleine schaaltjes. Leg steeds een bag el met gefrituurde zoeteaardappelfrites en een bakje crème op een bord en serveer.

Tip

De bagels met gegrilde groenten kunnen zowel warm als koud worden gegeten.