Header - Dipsaus Baba ganoush

Babaganoush dipsaus

Babaganoush is een heerlijke Midden-Oosterse dip gemaakt van geroosterde aubergines, smaakvolle kruiden en een vleugje knoflook. Deze babaganoush dipsaus is een geweldige toevoeging aan je feestelijke snacks of maaltijden.

Ingrediënten babaganoush dipsaus (4 porties)

  • 600 g Aviko Grip ’n Dip
  • 2 aubergines
  • 2 eetlepels sesampasta
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 1 eetlepel sesamzaad (bij voorkeur zwart)
  • Peper en zout

Bereidingswijze babaganoush dipsaus

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Snijd de aubergines in de lengte doormidden en schep het vruchtvlees eruit.
  • Besprenkel met olijfolie en bak in een voorverwarmde oven op 180 ºC gedurende ongeveer 30 minuten.
  • Laat de aubergines afkoelen en schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Prak dit in een kom met een vork.
  • Hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de puree.
  • Voeg de sesampasta toe en pers het sap van één citroen uit in de dip.
  • Meng tot een glad geheel en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer in een kom en strooi de sesamzaadjes erover.
  • Bereid de frietjes volgens de instructies op de verpakking en serveer met de dip.

Tip: Voor een frisse touch, voeg wat fijngehakte verse munt toe.