Voedingswaarden
De aardappel is rijk aan voedingsstoffen, hij bevat geen vetten en de helft aan kilocalorieën in vergelijking met rijst en pasta. Hij bestaat voor 80 procent uit water. Voor de rest bevat hij mineralen, vitamines, vezels en is een bron van zetmeel, in de vorm van complexe koolhydraten. De aardappel bevat vitamine B-complex en een grote hoeveelheid vitamine C, wat vergelijkbaar is met dezelfde waardes van de meeste fruitsoorten.
Verder bevat de aardappel een hoge waarde aan kalium, magnesium, fosfor, ijzer en calcium. De aardappel past dus uitstekend in een gezonde leefstijl. Ook vanwege zijn veelzijdigheid is de aardappel wereldwijd een zeer geliefd product.
Wereld voedsel
De aardappel is de plant die het meest geschikt is om de groeiende wereldbevolking te blijven voeden. Dat komt doordat de aardappel per hectare meer voedingswaarde oplevert en minder water nodig heeft dan graan en rijst. Bovendien is de aardappel gemakkelijk te verbouwen.