Nieuws

  • Dag van de gezonde schoolkantine Catering 2
  • Dag van de gezonde schoolkantine Catering 1
  • Dag van de gezonde schoolkantine Premium Pom' Fraiches
  • Dag van de gezonde schoolkantine Steam&Fresh

Zo zorg jij voor een gezond aanbod in de schoolkantine

Geplaatst op 21/04/2015

21 april was het de ‘Dag van de Gezonde Schoolkantine’. Aviko helpt jou als cateraar graag met een gezond aanbod in de schoolkantine. Als ongezond eten gemakkelijk te verkrijgen is, eten we er meer van. Onze voedingskeuzes zijn vaak impulsief en onbewust, gestuurd door prikkels uit de omgeving. Voor velen zal dit herkenbaar zijn. Gelukkig werkt het vaak ook andersom: een gezond aanbod in een schoolkantine zorgt ervoor dat leerlingen en studenten vaker voor gezonde producten kiezen . Zorg er daarom als cateraar voor dat jouw aanbod gezond en gevarieerd is!

Goed voorbeeld doet..

..goed volgen. Een energiek mens is productief, presteert beter en telt voor twee. Eten en drinken spelen hierbij een belangrijke rol. Laten we het goede voorbeeld aan de jongere generatie geven en gezonde eetgewoontes stimuleren. Door goede en gezonde voeding kunnen ook de leerprestaties omhoog gaan.

De gezonde schoolkantine: minimaal 75% gezond eten

In 2015 zijn alle schoolkantines gezond, dat is de ambitie die het Voedingscentrum gesteld heeft. Een gezond aanbod wordt een vaste waarde in het schoolgezondheidsbeleid. Maar wat houdt dat eigenlijk in? Een gezonde schoolkantine bestaat voor minimaal 75% uit lekkere en gezonde producten uit de Schijf van Vijf, zoals fruit en salades en maximaal 25% aan niet-basisvoedingsmiddelen (zoals snoep & snacks)[1]. Serveer als cateraar een gezonde lunch of maaltijd in jouw schoolkantine. Aviko heeft een aantal productlijnen waarmee je gemakkelijk op dit aanbod inspeelt: met onze Steam & Fresh producten en de Premium Pom' Fraîches range. Met deze twee productlijnen van Aviko voorzie jij de schoolkantine van gezonde maaltijden zonder hiervoor veel tijd kwijt te zijn.

Gezonde lunches!

Een gezondelunch voorschotelen, of een vershoofdgerecht bereiden is gemakkelijker dan u denkt met onze Steam & Fresh range. Schillen, snijden en blancheren hoef je zelf niet meer te doen met de Steam & Fresh producten van Aviko. Onze Steam & Fresh lijn bestaat uit 10 producten: 100% puur & 100% gemak. Gebruik bijvoorbeeld de Steamfresh aardappelpartjes als basis voor een Salade Niçoise met zalm. Of serveer een Salad of the Rings met Steam & Fresh hele kriel met schil. Ideaal om te serveren als lunch. Doordat de aardappelproducten uit deze lijn met een stoomgaar technologie gestoomd zijn, bereid u ze binnen no-time. Door de unieke stoomtechnologie die wij gebruiken, blijven alle waardevolle vitaminen in de aardappel behouden. Dat maakt Steam & Fresh de logische keuze voor een gezonde maaltijd.

Onze Premium Pom' Fraîches producten maken het gemakkelijk

Met onze Premium Pom' Fraîches producten wordt het bereiden van verse specialiteiten wel erg gemakkelijk. Deze veelzijdige en hoogwaardige producten zijn snel en eenvoudig te bereiden en geven net dat beetje extra. Onze Premium Pom' Fraîches range bestaat uit zes unieke producten: Premium gemarineerde aardappeltjes en Premium gratins. De gemarineerde aardappelen zijn zowel warm, als koud te serveren, waardoor u veel tijd wint in de keuken. De marinades die gebruikt worden voor de gemarineerde aardappelen zijn vrij van allergenen en hebben als basis koolzaadolie. Deze olie voegt niet alleen waarde toe aan de smaak, maar heeft ook gezonde eigenschappen. Koolzaadolie bevat namelijk een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren, waaronder omega-3, omega-6 vetzuren en vitamine E. De totale Premium Pom' Fraîches range ziet er kleurrijk uit en heeft onderscheidende smaken.  Wat dacht u van onze  Wilde knoflook gemarineerde aardappeltjes? Serveer ze in een  heerlijke koude wilde knoflook aardappelsalade.

Ben jij cateraar van een middelbare school, hogeschool, universiteit of andere instelling? Wij horen graag wat jij al doet om gezond eten in jouw kantine te stimuleren. Praat met ons mee op ons op Twitter: @Avikofsnl. Kijk voor meer inspiratie op ons Pinterest bord ' Dag van de gezonde schoolkantine', voor de producten uit beide assortimenten en inspirerende gerechten.