Nieuws

  • Sweet Potato Fries on chopping board 2
  • Go Wild with Tiger Fries POS Free Download
  • aviko_flying_buffet__Wrap_met_Aardappel-Allerlei_en_Sweet_Potato_1a[1]
  • Sweet_Potato_Fries_dessert_3_dips[1]
  • Sweet Potato Fries in bucket 2
  • aviko_UK_sweet_potatoes_fries_1a[1]

Sweet Potatoes (Fries): verrassend én lekker!

Geplaatst op 18/10/2016

Sweet Potatoes, beter bekend als de zoete aardappel is een knolgewas met een oranje-achtige kleur is dé nieuwkomer binnen het assortiment aardappelproducten. Een nieuwe trend is geboren waar geen enkele chefkok meer om heen kan en zorgt voor de nodige variatie bij verschillende gerechten. Wij vertellen je graag meer over dit aardappelproduct: waar komt hij vandaan, wat maakt dit knolgewas zo bijzonder en hoe kun je hem serveren?

De oorspong van de zoete aardappel

De zoete aardappel komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. De naam doet vermoeden dat dit knolgewas een zoet variant van de aardappel is. Echter, dit is niet het geval. De zoete aardappel is een plant uit de windefamilie: een zetmeelhoudende knol, een verdikking van de wortels.

Naast de smaak is ook de kleur van de aardappel verschillend. De zoete aardappel heeft een diepe oranje kleur in plaats van de traditionele gele kleur zoals we gewend zijn van de aardappel.

Zoete aardappelen zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens gezond. Ze bevatten veel vitaminen en mineralen zoals zink, calcium en kalium, tot wel een dubbele hoeveelheid van de traditionele aardappel.

De mogelijkheden van de zoete aardappel

Aviko's Sweet Potato Fries kun je natuurlijk als bijgerecht serveren. Maar dat niet alleen. Door de bijzondere smaak is de zoete aardappel ook zeer geschikt om te gebruiken als basis voor een heerlijk hoofdgerecht. Dit gewas wordt veel gebruikt in bijvoorbeeld de Surinaamse keuken. Door de zoetige smaak worden bijvoorbeeld pittige gerechten wat meer in balans gebracht. Heb je er wel eens aan gedacht om ze te serveren bij een lekker gekruide visfilet of een pittige hazenrugfilet van de grill? Perfecte gerechten om de Sweet Potatoes bij te serveren.

Ook kun je de Sweet Potatoes Fries samen met een huisgemaakte dip serveren bij de borrel of als één van de gerechten op een tapas-plankje. Hiermee speel je ook weer in op Street Food Trend.

Heb je nog vragen over onze producten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste gastronomie en foodtrends?  Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook. Voor inspiratie voor ieder seizoen kun je terecht op ons online inspiratieplatform Vier het Seizoen!

Ben je geïnteresseerd in onze Sweet Potato Fries? Dan kun je direct een proefmonster aanvragen en onze aardappelproducten uitproberen.