Nieuws

  • pom Artisan 2

Mosselen kunnen eigenlijk altijd!

Geplaatst op 17/06/2016

Het mosselseizoen begint in principe begin juli, tenminste als de mossel voldoende is gegroeid en er voldoende aanbod is. Nog slechts een paar weken totdat je de eerste verse Nederlandse mosselen van dit seizoen weer kunt serveren. Het mosselseizoen loopt tot april in het jaar erop. Mosselen serveren kan dus eigenlijk het hele jaar.

Waar moet je op letten bij het samenstellen van een gerecht met mosselen? Welke combinaties kun je beter vermijden? Wij inspireren je met verschillende tips & trucs om de lekkerste mossel gerechten samen te stellen. De gerechten kun je makkelijk in jouw eigen restaurant of instelling bereiden én met deze gerechten verras je jouw gasten gegarandeerd.

Over de mossel

De mossel is een tweekleppig schelpdier en komen in verschillende leefgebieden voor. De meest bekende mossel uit Nederland is de Zeeuwse mossel en een belangrijk product uit de totale Nederlandse schelpdierenteelt. Jaarlijks wordt in Nederland zo'n 57 miljoen kilo mosselen gekweekt. Het overgrote deel hiervan is bestemd voor de versmarkt en wordt geëxporteerd naar België en Frankrijk. Het kweken van een mossel van mosselzaad totdat het een volwaardige volwassen consumptiemossel is, duurt ongeveer anderhalf tot twee jaar.

Het eten van mosselen is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens gezond. Ze zitten onder andere boordevol mineralen en eiwitten en bevatten weinig vet.

Zilte mosselen gecombineerd met Aviko's aardappelproducten

De mosselen  hebben van zichzelf al behoorlijk wat smaak. Let er bij het samenstellen van gerechten op, dat de ook bijgerechten lekker licht en luchtig zijn.

De meest bekende manier waarop de mossel wordt geserveerd is het pannetje mosselen met verschillende lekkere sausjes. Serveer hierbij Oerfriet en je hebt een heerlijk ambachtelijk gerecht.

Minder traditioneel, maar zeker zo lekker en makkelijk en snel te bereiden zijn de éénpansgerechten. Neem de mosselen als basis en bereid deze met verse groenten en onze Pom' a part. Geef het gerecht met wat kruiden een geheel eigen smaak.

Kies je voor de aardappelpartjes 'Wedges Garlic & Herbs', dan is het gebruik van extra kruiden bijna overbodig.

Heb je er wel eens aan gedacht om de mosselen te serveren met verse groenten en een heerlijke gepofte aardappel met knoflooksaus? Met dit gerecht geef je het traditionele mosselpannetje een geheel eigentijdse draai. De knoflooksaus serveer je in de gepofte aardappel in plaats van in een bakje en als groente verse wortelen. Dé perfecte combinatie om de gasten te verrassen.

Ook om mosselen op een verrassende manier te presenteren en serveren maak je gebruik van de aardappelproducten van Aviko; je kan zoveel meer met Aviko!

Ga goed voorbereid het mosselseizoen in!

Bent u geïnteresseerd in onze heerlijke aardappelproducten of overige diepvriesproducten om te serveren bij de mosselen? Dan kun je direct een bestelling plaatsen. Uiteraard is het ook mogelijk om eerst een  proefmonster aan te vragen en onze aardappelproducten uit te proberen.

Heb je nog vragen over onze producten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste gastronomie en foodtrends?  Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief of volg ons dan op Facebook.

Bron: www.mosselen.nl