Nieuws

  • frietwerk

Mooie case van een tevreden klant over SuperCrunch Fresh!

Geplaatst op 26/09/2018

Peter Ganseman opende ruim een jaar geleden de Frietwerk Academie, kortweg Frietwerk, in Wemeldinge. Geen standaard cafetaria of snackbar, maar een frituur 2.0 waarin de consumenten meehelpen om het assortiment te bepalen.

"We wilden onderscheidend zijn en een heel nieuw concept aanbieden, dus hebben we als een ware frietacademie alles uitgeprobeerd. We hebben proefpanels gehouden en onze consumenten alles blind laten proeven, van de verschillende aardappelsoorten tot aan de snacks en de friet. Want wát is nou de lekkerste friet?" vraagt Ganseman zich hardop af.

Door de honderden vragenformulieren die hij in heeft laten vullen weet hij ook het antwoord: "Friet, die gebakken is in goede verse olie, moet je eigenlijk direct opeten. Maar 70 procent van de Zeeuwen eet de gekochte friet thuis op. 87 procent wil krokante friet. Als lekkerste kozen de klanten de verse Aviko Super Crunch friet. Deze is voorgebakken, gekoeld, gecrunched en licht gekruid. Wij bakken deze verse crunch friet af in hoogwaardige olie waardoor de friet minder vet bevat, langer warm blijft en minimaal twintig minuten krokant. Dus geen vette of slappe friet als je verse crunch friet afhaalt bij Frietwerk!"

Ganseman heeft hetzelfde gedaan met de mayonaise, de sauzen en de snacks. "Wat sauzen betreft zijn er veel hypes. Gebleven zijn de mayonaise, curry en de joppiesaus. Als mayonaise kozen onze klanten voor het merk Levo. Ook heeft Frietwerk een top-10 aan snacks. De kroket en frikandel prijken daar nog altijd bovenaan als de meest verkochte snacks. De hamburgers hebben we ook uitgebreid getest en de lekkerste is de Bicky burger. Die komt uit België, bestaat uit echt vlees en is een enorm succes."

Verder verkoopt Frietwerk ook milkshakes en een zeer ruim assortiment softijs. Producten die niet altijd tot de persoonlijke voorkeur behoorden van Ganseman en dat vindt hij prachtig.

Bekijk hier de Facebookpagina van Frietwerk Wemeldinge.