Nieuws

  • Oktoberfest
  • aviko-pure&rustic DM 2a
  • Oktoberfest news

Een Nederlands Oktoberfeest met Bayernse invloeden

Geplaatst op 13/09/2016

Het Oktoberfest, of op z’n Nederlands Oktoberfeest, is een jaarlijks terugkerende traditie in München. Deze traditie kent zijn oorsprong in 1810 en start nog altijd de eerste zaterdag na 15 september en duurt tot en met de eerste zondag in oktober. Jaarlijks trekt het ‘fest’ miljoenen toeristen naar München Ook in Nederland worden op verschillende plaatsen kleine en grotere Oktoberfeesten georganiseerd. Deze evenementen duren, in tegenstelling tot het feest in Bayern, vaak één tot maximaal drie dagen.

Wat maakt het Oktoberfeest zo populair?

De gezelligheid, onbevangenheid en saamhorigheid hebben ook in Nederland een groot aandeel in de populariteit van de Oktoberfeesten. Iedereen is in opperbeste stemming en geniet van voornamelijk Oostenrijkse en Duitse artiesten, afgewisseld met een enkele Nederlandse zanger(es) of act die songs uit het schlager-genre ten gehore brengen. En dat alles aan lange houten tafels en banken onder het genot van een pull bier of een wijntje. Kortom: op en top Duitse 'gemütlichkeit' die zorgt voor de nodige ontspanning!

Haal het Oktoberfeest in huis met Aviko

Het Oktoberfeest is een mooie gelegenheid om ook in jouw instelling, café of cafetaria aandacht aan te besteden. Hoe breng je jouw gelegenheid in Bayernse sferen? De vrouwelijke medewerkers kun je een dirndl aan laten trekken en de mannelijke collega's een lederhose met traditionele borduursels en lange kniekousen.  Maar…alleen met wat passende kleding ben je er nog niet. Om het feest compleet te maken en/of de gasten alvast op te warmen voor het geplande Oktoberfeest speelt de aankleding een belangrijke rol. Geef jouw zaak het ware Oktoberfeest gevoel door de inrichting te transformeren tot Bayernse sferen. Wit en lichtblauw (vaak in een geblokt motief) zijn dé kleuren die horen bij Bayern en de boventoon moeten voeren. Combineer deze kleuren met mooie aankleding van hout om het bierstube-gevoel aan jouw zaak te geven.

Daarnaast moet je natuurlijk ook aan de innerlijke mens denken. De kaart en jouw gerechten kun je als basis blijven gebruiken. Bekijk wel kritisch de gerechten die er op staan. Wellicht moet je tijdelijk een paar gerechten van de kaart halen?!  De toevoeging van een passend bijgerecht, zoals ambachtelijk bereide aardappelsalade, geven gerechten al een Oktoberfeest-touch.

Wil je de kaart tijdelijk helemaal aanpassen, dan mogen de braadkippetjes, braadworst  en schnitzels (met of zonder saus) zeker niet ontbreken.  Bij deze gerechten serveer je heerlijke ambachtelijke frites of aardappelblokjes (Aviko's Pom' Rissolées).

Tot slot kun je ook denken aan heerlijke 'Sauerkraut' met stoofvlees of spek. Als basis voor dit gerecht is onze aardappelpuree zeer geschikt. Onze aardappelpuree is verdeeld in kleine porties en daardoor makkelijk en efficiënt in gebruik. Door zelf kruiden en eventueel wat extra boter en melk, toe te voegen geef je dit gerecht een geheel eigen smaak mee.

Heb je nog vragen over onze producten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste gastronomie en foodtrends?  Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief of volg ons dan op Facebook.

Ben je geïnteresseerd in onze heerlijke aardappelproducten of overige diepvriesproducten? Dan kun je direct een bestelling plaatsen. Uiteraard is het ook mogelijk om eerst een  proefmonster aan te vragen en onze aardappelproducten uit te proberen.