Nieuws

  • De Nationale week van de Friet

Positieve aandacht voor friet tijdens de week van de friet

Geplaatst op 02/10/2016

Tijdens de derde Nationale week van de Friet (1 – 9 oktober 2016) wordt door verschillende sectorgenoten de handen ineen geslagen om het imago van friet en andere snacks uit de frituur te verbeteren. Dit doen we door gezamenlijk de friet op positieve wijze in de schijnwerpers te zetten en tegengas te geven op kritiek als ongezond, vet of onverantwoord. Samen met onze branchegenoten vinden wij, dat friet regelmatig in een verkeerd daglicht wordt geplaatst. Dit eenvoudige, maar wel (h)eerlijke product (zoals ook Aviko’s Oerfriet), verdient meer en beter vinden wij en daarom ondersteunen wij dit initiatief.

Friet is een feestje!

Aviko is wereldwijd marktleider in friet en één van de vier grootste aardappelverwerkende bedrijven ter wereld. Voor ons is friet een dagelijks feestje. Zoals het gezegd luid: 'Het kan niet iedere dag feest zijn'. Een prima motto om het frietje in te passen in een verantwoordelijke en (h)eerlijke leefstijl. Want…een frietje op z'n tijd kan zeker geen kwaad!

Wij houden ons niet alleen bezig met het produceren van friet. We zijn ook betrokken bij de teelt van aardappels en geven de professionele keuken graag tips over de bereidingswijze.  Bekijk hiervoor ons filmpje '10 regels voor frituren'. Door deze tips toe te passen kun je variëren en altijd de (h)eerlijkste friet  serveren.

Promotie van de week van de friet

De week van de friet wordt gepromoot door de deelnemende cafetaria's, restaurants en instellingen en richt zich voornamelijk op de consument. De bedrijven kunnen middels leuke acties en activiteiten verschillende onderwerpen in relatie tot friet aan de orde brengen. Mogelijke onderwerpen zijn bijvoorbeeld de herkomst van de aardappel, de teelt, het oogsten en de verwerking tot friet.

Je kan de campagne ondersteunen met verschillende soorten promotiemateriaal, zoals bijvoorbeeld posters, vlaggen(lijnen) en speciale puntzakken. Meer informatie over de week van de friet en het beschikbare promotiemateriaal vind je op www.weekvandefriet.nl of neem contact op met één van onze collega's van het verkoopteam.