Nieuws

  • protect-your-pub-during-covid-19-outbreak

COVID-19 en sluiting horeca

Geplaatst op 30/03/2020

De coronacrisis raakt ons allemaal. De maatregelen die zijn genomen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan zijn ingrijpend. De impact voor de horeca, als gevolg van de maatregel tot sluiting van alle horeca, is enorm. Er is veel onzekerheid.

We willen je graag helpen in deze uitdagende tijd, met ideeën en praktische tips. Misschien dat bijvoorbeeld het aanbieden van een afhaal- en/of bezorgservice interessant voor je is. We hebben wat informatie voor je op een rijtje gezet. Heb je andere vragen of kunnen we je ergens mee helpen? Laat het ons dan weten.

De vraag naar eten blijft. Door een afhaal- en/of thuisbezorgservice aan te bieden voorzie je in die behoefte. Het is ook een kans om een deel van je omzet veilig te stellen. Je kunt complete maaltijden bereiden en laten afhalen of thuisbezorgen. Maar je kunt ook een doe-het-zelf-box aanbieden met alle ingrediënten die nodig zijn om een gerecht te maken met een goede instructie, zodat mensen dit thuis kunnen bereiden. 

We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet

  • Of je nou kiest voor afhalen, thuisbezorgen of allebei, het belangrijkste is de veiligheid van jou, je personeel en je klanten. Zorg bij een afhaalpunt voor voldoende afstand,
    door bijvoorbeeld een brede tafel te plaatsen waarmee je 2 meter afstand kunt houden. En laat je klanten pinnen of online afrekenen. Spreek bij het bezorgen met je klanten af dat je de maaltijd bij de deur zet en aanbelt, zodat je daarna 2 meter afstand kunt nemen. Zorg ervoor dat klanten de bestellingen online afrekenen, om het contact tot het minimum te beperken.
  • Je kunt de afhaal- en/of thuisbezorgservice zelf aanbieden, maar je kunt het ook uitbesteden aan een platform voor maaltijdbezorging. Ga je gebruikmaken van
    een platform, verdiep je dan goed in de voorwaarden. De manier van werken verschilt per bezorgdienst, net zoals de kosten die ze per bestelling in rekening brengen. Houd rekening met deze kosten en pas de calculatie van je gerechten hierop aan.
  • Vergeet niet je afhaal- en/of thuisbezorgservice te promoten. Je kunt je eigen flyers maken en verspreiden in de buurt. Zet het vooral ook op je website en social media kanalen, als je die hebt.
  • Kijk naar je menukaart en maak een selectie van gerechten die lang lekker blijven en snel gemaakt zijn. Om kwaliteit te kunnen bieden is het verstandig bij de selectie ook rekening te houden met de bezorgverpakking en de bezorgtijd.